strengeinstrument fra Afrika med øgleskind

Jagttrofæer på Langeland og amerikansk hytteost

Hvad har de to ting med hinanden at gøre? – spændende udstilling på biblioteket

I 1890 blev en lille dreng født i Skiften nær Hou på Nordlangeland. Da Thorkild Rostgaard Knudsen, som han kom til at hedde, blev voksen, trak udlængslen i ham og han drog mod USA. Penge havde han ikke, så han måtte skrælle kartofler ombord på amerikabåden, for at få lov at komme med.

I USA skiftede han navn til Tom Knudsen og udlevede den amerikanske drøm. Han fandt på at lave hytteost af den skummetmælk, som amerikanerne ellers kasserede, tog patent på opskriften og havde efter få år 25 mejerier fra Mexico til San Francisco.
Da han var blevet mangemillionær på sin mejerivirksomhed, Knudsens creamery, blev han grebet af en gammel interesse: storvildtjagt, og fik sig efterhånden en imponerende samling trofæer.
Med tanke på sin fødeby åbnede han derfor i 1963 et Safarimuseum i Lohals, og har man boet længe nok på Langeland, har man måske været på skolebesøg på museet. Det lukkede for nogle år siden, men indtjeningen fra salg af genstandene derfra, kommer langelænderne til gode i form af uddannelses- og rejselegater til unge fra øen.

Naturligvis har Nordlangelands lokalhistoriske arkiv en masse optegnelser og genstande om denne bemærkelsesværdige langelænder, som drog ud i verden. Og lige nu kan man på Langeland Bibliotek se en udstilling, venligst udlånt af arkivet.
Er man nysgerrig på Tom Knudsens historie, eller hvad Nixon, Eisenhower og Disney har haft med ham at gøre, bør man absolut komme ned på biblioteket og kigge med på et lille stykke langelandshistorie.


Indlæser kort...

Dato/tidspunkt
8. maj 2023 - 9. juni 2023
0:00

Sted
Langeland Bibliotek, Østerport 5-7, 5900 Rudkøbing

Kategorier

Tilbage til forsiden