Det sker på Langeland

Vis oversigt (tabel) / Klik eller tryk på overskrifterne for at se mere om hver aktivitet

Dato/klokkeslætAktivitet
5. oktober 2023
8:00 - 9:30
Netværksmøde om bæredygtighed – for turismeerhvervet

Tilmelding er nødvendig senest 26/9 til erhverv.turisme@langelandkommune.dk da Broløkke Herregård er vært med en kop morgenkaffe.

Vi får besøg af Erhvervshus Fyn, Palle Mathiasen og Destination Fyn, Mark Hauge Østergaard, som fortæller mere om muligheder ved at arbejde aktivt med bæredygtighed.

Broløkke Herregård åbner dørene for os og fortæller kort om deres visioner på stedet.

Og vi skal have tid til netværk.

Program:

Hvorfor skal man arbejde med bæredygtig forretningsudvikling og Co2 reduktion? Hvad er fordelene?
Hvad siger turisterne om bæredygtighed?
Hvordan kommer man som virksomhed i gang med bæredygtig forretningsudvikling og tilskudsmuligheder?
Hvordan kommunikerer man bæredygtighed?
Broløkke Herregård fortæller kort om deres visioner med stedet.
Og der er tid til netværk!
Vi ses!


Broløkke Herregård, Hedevejen 33, 5932 Humble


5. oktober 2023
19:00 - 21:00

Vi læser en roman til hver gang, som vi så mødes og taler om. Man behøver ikke deltage hver gang og der bliver bestilt bogkasser hjem.

I efteråret 2023 er temaet rodløshed og tilhørsforhold.

Den 5. oktober taler vi om ‘Russeren er en, der elsker birketræer’ af Olga Grjasnowa. Hovedpersonen er født i Aserbajdsjan, men flygtede som barn til Tyskland sammen med sine forældre. Her prøver hun at finde sin plads mellem sin russisk-jødiske baggrund, sin tidlige opvækst i Baku og årene i Tyskland.


Tullebølle Præstegård, Bygaden 69, 5953 Tranekær


5. oktober 2023
20:00 - 21:00
Koncert med Clarice Jensen (US)

Clarice Jensen er en anerkendt komponist og cellist med bopæl i New York. Hendes musikalske rejse begyndte ved Juilliard School, hvor hun opnåede både en bachelor- og en mastergrad. Som en imponerende solokunstner har Clarice udviklet en unik kompositionsstil. Hendes cellospil føres gennem skiftende loops og elektroniske effekter, der skaber dybe og dronetunge klanglandskaber. Dette skaber en pulserende, visuel og farverig lydoplevelse, der er både meditativ og skulpturel i sin dybde.

Clarice Jensens debutalbum, “For This From That Will Be Filled,” udkom i 2018 på Miasmah-label i Berlin, og efterfulgtes af “Drone Studies” EP’en i 2019 via Geographic North. Hun tiltrådte senere FatCat’s 130701-label, hvor hun udgav sit andet album, “The experience of repetition as death,” i 2020. Albummet modtog hæder og blev udvalgt som et af de bedste 50 albums i 2020 af NPR, der beskrev det som en samling rekviemer for en døende mor og en af det 21. århundredes store ambient-albums. I 2022 udgav hun sit seneste album, “Esthesis,” der fortsatte hendes dybt engagerende musikalske udforskning.

Clarice Jensen har også efterladt sit mærke inden for filmkomposition, med scores til flere anmelderroste film, herunder “No Man of God” (2021), “Ainu Mosir” (2020) og “Sin Señas Particulares” (Identifying Features) (2020), som også førte til en Ariel Award-nominering. Hendes alsidighed som kunstner strækker sig også til samarbejder med anerkendte musikere som Jóhann Jóhannsson, Max Richter, Björk, Stars of the Lid, Dustin O’Halloran og mange andre. Hendes rolle som kunstnerisk leder af ACME har yderligere fordybet hende i moderne klassisk musik, hvor hun har været med til at bringe nogle af de mest ikoniske værker til live på scenen.

Med en unik vision og en dybde i hendes musikalske udforskning fortsætter Clarice Jensen med at berige lyttere med sin meditative, intense og næsten drømmeagtige lydverden.

Koncerten er åben for udefrakommende gæster. Billetter kan købes på forhånd via Billetto eller kontant i døren. Billetprisen er 100 kr. (gratis med årskort).

https://billetto.dk/e/clarice-jensen-us-pa-musikefterskolen-i-humble-billetter-865161


Musikefterskolen i Humble, Hovedgaden 21, 5932 Humble


6. oktober 2023
9:45 - 11:45

Tidl. sognepræst i Rudkøbing-Simmerbølle pastorat Hanne Davidsen leder morgensangen med organist Tine Pugesgaard ved klaveret.


Rudkøbing Sognehus, Torvet 1 A


6. oktober 2023
10:00 - 10:30

Velkommen til åben skole:
Første fredag i måneden holder vi åben skole for alle interesserede. Kom og få indblik i en skolehverdag og deltag sammen med elever og lærere i morgensang. Vi giver en kop kaffe og, efter aftale, deltagelse i undervisningen eller en rundvisning.

Welcome to Nordskolen:
Come and get some insight into the daily life of a Danish school. Join students and teachers when they sing at the assembly and come see how we teach. Occasionally we give a guided tour round the school.

Willkommen zu Nordskolen:
Kommen Sie vorbei und erhalten Sie einen Einblick in den Altag einer dänischen Schule. Wir singen Morgenlieder, haben Unterricht und geben gelegentlicht Touren durch die Schule.


Nordskolen, Snødevej 138, 5953 Tranekær


6. oktober 2023
18:00 - 23:45
Winemakers Dinner på Broløkke

Er du vin-elsker? 🍷

Så har vi den ultimative vin-oplevelse til dig den 6. oktober. Vores kok, Richard, sammensætter den perfekte menu, der vil komplimentere de håndplukkede vine fra Château Gruaud Larose. 👌

Denne unikke aften kan du forlænge med et dejligt ophold i et af Broløkkes skønne herregårdsværelser.

Sæs mere om eventet og vinene her: brolokke.dk

Book bord HER

Rigtig hjertelig velkommen til Winemakers dinner


Broløkke Herregård, Hedevejen 33, 5932 Humble


8. oktober 2023
10:00 - 11:00

Minikonfirmander

I år vil Nordskolens elever på 3. og 4. klassetrin blive tilbudt minikonfirmandundervisning. Vi arbejder på at kunne tilbyde de kommende minikonfirmander nogle hyggelige, spændende, sjove og afvekslende onsdag eftermiddage i Hou Forpagterbolig med sang, fortælling, leg og lidt at forfriske sig på. Præsterne og organist medvirker ved minikonfirmandundervisningen.

Konfirmander

Konfirmationsundervisningen begynder i år torsdag den 26. oktober og fortsætter indtil den 18. april 2024. Den 9. november og den 11. april har konfirmanderne fri fra skole. De dage omfatter konfirmationsforberedelsen hele dagen. Konfirmanderne undervises i Bøstrup Sognehus.

Der bliver sendt tilmeldingsblanket ud til eleverne i 7. klasse i uge 34.

Konfirmandindskrivningsgudstjeneste i 

Søndag den 8. oktober kl. 14.00

Vi håber, at rigtig mange vil være med til at byde årets konfirmander velkommen og give dem en festlig begyndelse på konfirmandundervisningsforløbet.

[Børnehøstgudstjeneste og høstgudstjeneste i en boks med colourbox #2722606 som baggrund]

Børnehøstgudstjeneste i Hou Kirke

Søndag den 17. september kl. 14.00

Alle børn og voksne indbydes tillige med deres forældre, bedsteforældre og oldeforældre til at komme – gerne med en høstgave i form af frugt eller grønt eller andet godt, som kan bortauktioneres efter gudstjenesten. Pengene fra auktionen går til Hospitalsklovnenes arbejde.


Bøstrup Sognehus, Bøstrupvej 37

Vis mere → Bøstrup Kirke

8. oktober 2023
14:30 - 16:00

Lisbeth Weidemeier om Anne Marie, Agnes og Alhede, passion og kvindeliv.


Bøstrup Sognehus, Bøstrupvej 37


9. oktober 2023
17:00 - 20:00
Møde i kommunalbestyrelsen

Transmissionen vil starte ca. 10 min før. Via linkene nederst i opslaget har du mulighed for at hente en gratis APP til din smartphone eller streame mødet via din pc.

Se mødet live: https://langeland.kommune-tv.dk/

Gratis App til iOS og Android: http://www.kommune-tv.dk/app/


Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing


10. oktober 2023
10:00 - 12:00
Hemingway Club Langeland

Hemingway Club® er et socialt netværk for voksne mænd i alderen 60+. Netværket bygger på frivillighed og fællesskab.


Frivilligcenter Langeland, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing


10. oktober 2023
14:30 - 16:00

I efteråret fortsætter vi med at øve salmer, både nye og gamle, der skal synges i pastoratets kirker. Som altid mødes vi 14.30-16.00 i konfirmandstuen i Longelse præstegård.

Vi starter med kaffe og kage, og mulighed for at tale lidt sammen. Herefter øver vi salmer.

Arrangementet er gratis og alle er velkomne.


Longelse Præstegård, Longelsevej 5


11. oktober 2023
10:00 - 12:00

FormiddagsKomSammen i Forpagterboligen, Houvej 30 begynder igen. Der er ikke noget program, men vi snakker og synger sammen over kaffen, hører en historie og der er mulighed for at spille forskellige spil eller tage noget håndarbejde med.

Vi mødes følgende onsdage: 13. september, 27. september, 11. oktober, 25. oktober, 8. november og 22. november. Hver gang fra kl. 10-12


Hou Forpagterbolig, Houvej 30 A, 5953 Tranekær


11. oktober 2023
19:00 - 21:00
Studiekreds – Keltisk kristendom

Verden ændrer sig. Det stiller hele tiden kirke og kristendom over for nye udfordringer: Klimakrise, biodiversitetskrise, Metoo, ensomhed, sekularisering osv. Hvad har kristendommen at sige, når den skal forholde sig til sådanne og lignende af vor tids problemer? Flere og flere har forsøgt at finde svar på de spørgsmål ved at kigge tilbage i tiden, til den keltiske kristendom. Det har man blandt andet gjort på nogle af de gamle centre for keltisk kristendom: øerne Iona (Skotland) og Lindisfarne (Nordengland), hvor man har oprettet små samfund med kursus- og retrætetilbud.

Men hvad er keltisk kristendom? Hvilke spor har den sat sig i verden? Har den også påvirket os i Danmark? Har den noget at sige os i lyset af vores moderne tids problemer? Det, er nogle af de spørgsmål, vi vil stille os selv i løbet af denne studiekreds. Vi vil tage udgangspunkt i nogle af de historiske beretninger om den keltiske kristendoms udbredelse i England i den tidlige middelalder og dens møde både med de hedenske angelsaksere, med vikingerne og med den romerske kristendom.

Studiekredsen finder sted på følgende onsdage – alle dage fra 19.00 – 21.00 11. oktober – 25. oktober – 1. november – 15. november og 29. november.

Studiekredsen afholdes i Humble Præstegård, Ristingevej 24, Humble. Der vil blive serveret kaffe og kage. Materialer til studiekredsens medlemmer vil blive udleveret den første aften d. 11. oktober.

Tilmelding kan ske til Sognepræst Eigil Ingemann Andreasen, telefon 21 72 10 48, E-mail: eian@km.dk senest 1. oktober.
Alle er velkomne – vel mødt til studiekreds.
Eigil Ingemann


Humble Præstegård, Ristingevej 24


12. oktober 2023
14:30 - 16:00

Lilly Christensen kommer og fortæller om Caminoen.

Der serveres kaffe / the / kage.


Humble Præstegård, Ristingevej 24


13. oktober 2023
20:00 - 23:00

Rudkøbing Musikforening inviterer til Michelle Birkballe Band koncert i Ørsted Pavillonen.

Michelle Birkballe er den rå, men smukke, ukronede dronning af rock’n’roll. Danmarks eneste! Glæd dig til ægte dansk rock’n’roll når Michelle Birkballe band gæster Rudkøbing.

Pris: 190 kr.-320 kr. (med/uden spisning).

Klik/tryk på linket for at se mere og købe billet.


Ørstedspavillonen, Havnegade 92, 5900 Rudkøbing


14. oktober 2023 - 21. oktober 2023
12:00 - 20:00
Bistro i efterårsferien

Bistroen har åben i efterårsferien

Besøg Broløkke bistro i efterårsferien og få en skøn frokost eller aftensmad.

Lørdag d. 14. og søndag d. 15. oktober kl. 12.00 – 20.00
Tirsdag d. 17. til og med lørdag d. 21. oktober kl. 12.00 – 20.00

Se menukortet mm. på brolokke.dk

Rigtig hjertelig velkommen på Broløkke Herregård


Broløkke Herregård, Hedevejen 33, 5932 Humble


17. oktober 2023
10:00 - 12:00
Hemingway Club Langeland

Kun for mænd!
Hemingway Club® er et socialt netværk for voksne mænd i alderen 60+. Netværket bygger på frivillighed og fællesskab.

Møderne afholdes i Frivilligcenter Langeland, Fredensvej 1A, 5900 Rudkøbing.
De fleste møder indledes med et kort foredrag efterfulgt af debat. Se nærmere i vores mødekalender (link).

Tilmelding er generelt ikke nødvendig. Man betaler 20 kr. for kaffe og ostemad.
Møderne er uformelle i den måde de afvikles på.


Frivilligcenter Langeland, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing


17. oktober 2023
12:00 - 19:00
Børnekokkeskole – TEMA: 3-retters efterårsmenu

Kokkeskole for børn fra 8 til 18 år. Lær om processer, mad og kreationer.

Pris: 200,-


Generalen, Slotsgade 84, 5953 Tranekær


19. oktober 2023
12:00 - 18:00
Børnekokkeskole – TEMA: 3-retters efterårsmenu

Kokkeskole for børn fra 8 til 18 år. Spisende gæster er velkomne kl. 16.30.

Pris: 545,-


Generalen, Slotsgade 84, 5953 Tranekær


20. oktober 2023
15:00 - 17:00
Halloween i Stoense

Vi begynder med den traditionsrige græskarhovedudskæring i laden hos Ulla og Erik Nogel, Stoensevej 38, Stoense.

Husk selv at medbringe værktøj til at grave græskarfyldet væk og skære hovederne ud.

Der serveres saftevand, kaffe og kage oven på anstrengelserne med at udhule og skære ansigter i græskarrene. Kl. 16.30 går vi til Stoense kirke til en kort gudstjeneste.

Tilmelding til Christine Barholt, tlf. 40 29 12 64 eller på mail cbar@km.dk senest den 18. oktober, så vi kan sikre at vi har græskar til alle.


Laden hos Ulla og Erik Nogel, Stoensevej 38, 5953 Tranekær

Vis mere → Halloween i Stoense

22. oktober 2023
11:00 - 15:00
Spis, Lyt & Mærk, Skovsgaard

Arrangementet foregår i det fri ved Naturdestination Skovsgaard og blandt andet ved Påø Strand.

PROGRAM
11.00: Velkomst ved Geopark Det Sydfynske Øhav
11.15: Fælles picnic ved stranden ved Påø Strand.
12.15: Naturvejleder fra Skovsgaard guider en mini-gåtur ad et spor i landskabet
13.30: Koncert med Mads Mouritz og venner spiller op med finurlige melodier fra et blødt tekstunivers
14.30: Fælles oprydning og hyggelig afslutning

OM MUSIKKEN
Mads Mouritz har en helt særlig nærværende klang i sin stemme og hans sangskrivning er hjertevarm og skærende på en og samme tid. Finurlige melodier og et helt unikt blødt og fint tekstunivers.

Mads Mouritz har siden 2015 været bosat i Hårbølle på Vestmøn. Herfra skriver han sin musik og lever et simpelt landliv, når ikke han er på landevejen med sin trio, med bandet Mouritz/Hørslev Projektet eller som guitarist for Søren Huss og Tue West.

Mads har et par gode venner med til koncerten på Skovsgård

PRIS: 175 kr pr voksen, 50 kr pr barn (3-12 år) og 395 kr for familiebillet (2 voksen og 2 børn)

Køb billet her.


Skovsgaard Gods, Kågårdsvej 12, 5900 Rudkøbing


22. oktober 2023
14:30 - 16:00

Lene Sjørup om kvindelige præster.


Bøstrup Sognehus, Bøstrupvej 37


23. oktober 2023
19:00 - 21:00
Fra flora til pharma

FOREDRAG MED ETNOBOTANIKER JENS SOELBERG mandag 23. oktober 2023 kl. 19 på Ørstedskolen i Rudkøbing

Gemmer vores lange historie med bioaktive planter på ledetråde til fremtidens lægemidler? Kom med etnobotaniker Jens Soelberg på en spændende rejse i botanikken og lægemiddelhistorien.

Jens Soelberg har tidligere begejstret langelænderne med et spændende foredrag om sin forskning i nogle af verdens mest utilgængelige egne. Nu har Medicinhaverne igen inviteret Jens til Langeland for at holde foredrag. Denne gang i samarbejde med Folkeuniversitetet. Foredragets titel er “Fra Flora til Pharma”, og Jens Soelberg vil tage tilhørerne med på en rejse i botanikken og lægemiddelhistorien. Jens fortæller også om sit arbejde med at opbygge en forskningsbiobank af alle Danmarks lægemiddelplanter – til alle tider. Måske vores lange historie med bioaktive planter gemmer på ledetråde til fremtidens lægemidler? Ud over at være en fremragende fortæller er Jens Soelberg også en dygtig fotograf, og hans foredrag er rigt illustreret. Og bare for god ordens skyld så studerer etnobotanikken, hvordan planter er blevet brugt eller fortsat bruges af mennesker på mange forskellige områder. Og i Jens Soelbergs forskning er det helt specifikt planternes brug som medicin, der er omdrejningspunktet.

Pris for medlemmer 75 kr. inkl. kaffe og kage, ikke-medlemmer 100 kr.


Ørstedskolen, H.C. Ørstedvej 10, 5900 Rudkøbing


24. oktober 2023
10:00 - 12:00
Hemingway Club Langeland

Kun for mænd!
Hemingway Club® er et socialt netværk for voksne mænd i alderen 60+. Netværket bygger på frivillighed og fællesskab.

Møderne afholdes i Frivilligcenter Langeland, Fredensvej 1A, 5900 Rudkøbing.
De fleste møder indledes med et kort foredrag efterfulgt af debat. Se nærmere i vores mødekalender (link).

Tilmelding er generelt ikke nødvendig. Man betaler 20 kr. for kaffe og ostemad.
Møderne er uformelle i den måde de afvikles på.


Frivilligcenter Langeland, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing


1 2 3 4 5 6