Nyheder

 • Video: Velkommen til Langeland og Strynø

  Langeland er mere end møller og bøller i et nydeligt, bakket landskab. Øen har et rigt foreningsliv, masser af kunst, kultur og godt håndværk og er et dejligt sted at bo.
 • Generalforsamling i Vi Samler Enderne 2023

  Tid: Tirsdag den 2. maj kl. 19 Sted: Borgerhuset, stueetagen. Ahlefeldtsgade 13, 5900 Rudkøbing Dagsorden er følgende: Valg af dirigent Formandens beretning til godkendelse Fremlæggelse af regnskab til godkendelse Fremlæggelse af budget herunder kontingentsats til orientering Indkomne forslag. (Forslag skal være modtaget af formanden, senest en uge før generalforsamlingen) Valg Eventuelt
 • Folkemøde 2022

  Klik på billederne for at få dem vist i større udgave.
 • Folkemøde 2021

  Klik på billederne for at få dem vist i større udgave.
 • Idemesse 2019

  Klik på billederne for at få dem vist i større udgave.
 • Idemesse 2018

  Klik på billederne for at få dem vist i større udgave.
 • Fællesskabets Folkemøde

  Igen i år afholder vi folkemøde på Ørstedspavillonen i Rudkøbing for Langelands foreninger og frivillige. Mød op søndag den 9. oktober kl. 12.30. Vi har festlige indslag med Lulu Okholm, Ø-strøm og Frikadellefesten.
 • Kalenderen er sommerklar

  Vores kalender, "Det sker på Langeland", har fået en opdatering, så den tager sig ekstra godt ud på mobiltelefoner. Samtidig har kalendergruppen i foråret arbejdet flittigt på at samle tilmeldinger til vores gratis tilbud om at lægge aktiviteter ud i kalenderen, når vi støder på dem rundt omkring.
 • Generalforsamling 2022

  Vi Samler Enderne holder ordinær generalforsamling tirsdag den 24. maj kl. 19 i Borgerhuset.
 • Fællesskabets Folkemøde

  Mød op i Ørstedspavillonen søndag den 10. oktober mellem 11.30 og 15.30 og besøg disse frivillige foreninger: 1. Biavlerforeningen 2. Lions 3. Langelands Brassband 4. Husflidsforeningen 5. Stivennerne 6. Langelands Golfklub 7. Røde Kors Langeland 8. Strynø Litterære Forening 9. SeniorErhverv Svendborg 10. Frivilligcenter Langeland 11. Blaffergruppen 12. Folkeoplysningsudvalget 13. Landsbyklyngen “Vi Samler Enderne”/kalendergruppen 14. Læs mere »
 • LANGELAND BLAFFER

  Langeland som blaffer-ø? Landsbyklyngen lancerer en gratis, grøn og bæredygtig ide Det er sjovt at blaffe og hyggeligt at samle blaffere op. Så Langeland skal være kendt som hele Danmarks blaffer-ø nr. 1. Langeland er i forvejen berømt for stærke fællesskaber, stor hjælpsomhed og masser af frivillighed. Blafferiet er gået lidt af mode, men de, Læs mere »
 • Invitation til generalforsamling 2021

  Kære alle sammen Nu åbnes der op og foldes ud. Restriktionerne bliver mindre og de grønne blade bliver større. Så er det tid til indkaldelse til generalforsamling i foreningen ”Vi samler enderne”, landsbyklyngen på Langeland og Strynø. Vi vil gerne invitere til generalforsamling Mandag den 21. juni 2021 kl. 19.00 i Borgerhuset i Rudkøbing. Er Læs mere »
 • Julekalender!

  Vi har lavet et par nyttige videoer om, hvordan man bruger kalenderen, "Det sker på Langeland". Da julen nærmer sig, har den ene video fået et særligt juletema. I 2021 vil vi bringe flere videoer. Her kan du høre mere om kalenderen og vores arbejde med at støtte foreningslivet på Langeland.
 • Generalforsamling 2020

  Mød op til vores generalforsamling onsdag den 17. juni 2020 kl. 18.00 i Frivilligcenter Langeland. Vi vil bl.a. drøfte vores nye udkast til vedtægter, som du kan downloade her.
 • Velkommen til Fællesskabets Folkemøde!

  Vores årlige idemesse skifter navn til Fællesskabets Folkemøde her i 2020. Folkemødet går stadig på to ben: Dels giver vi alle foreninger på Langeland mulighed for at præsentere sig selv overfor langelændere, styrke foreningernes synlighed og få nye medlemmer. Dels giver vi foreningerne mulighed for at netværke og finde nye venner hos hinanden. Følg med Læs mere »
 • Har du lyst til at styrke foreningslivet på Langeland?

  Vi Samler Enderne – Landsbyklyngen Langeland og Strynø har lige nu en snes aktive og vi vil gerne udvide vores kreds. Vi søger efter personer, – der vil lave borgerjournalistik om de frivillige aktiviteter på Langeland, – eller vil hjælpe frivillige foreninger med at blive bedre til at fundraise til lokale projekter, – eller vil Læs mere »
 • 30 foreninger samlet i Ørstedspavillonen

  Hele 30 foreninger deltog i årets farverige idemesse. Foreningerne havde gjort meget ud af udsmykningen og bordene stod tæt i år. Det indbød til kontakter på kryds og tværs.
 • Invitation til dig – og din forening

  Vidste du, at Vi samler enderne – Landsbyklyngen Langeland og Strynø nu har eksisteret i to år med det formål at hjælpe med at skabe mere liv på Langeland og flere fællesskaber til gavn og glæde for os alle sammen? Landsbyklyngen, der har fået navnet ”Vi samler enderne”, holder igen i år en idémesse, denne Læs mere »
 • Vores udviklingsplan

  Vi har fået lavet en lille og elegant folder, hvor vi præsenterer vores udviklingsplan for landsbyklyngen. I de næste år vil vi fortsat afholde idemesser, udvikle fundraisingtilbud og optimere kalenderen “Det sker på Langeland”. Vi vil også sørge for, at alle på Langeland og Strynø bliver holdt ajour med, hvordan vi samler enderne. Download folderen Læs mere »
 • Forslag til vedtægtsændringer

  På vores ekstraordinære generalforsamling den 3. juni drøfter Vi Samler Enderne et forslag til reviderede vedtægter (klik på linket for at hente dem som pdf). Den opdaterede dagsorden er i øvrigt: • Valg af dirigent • Formandsgruppens beretning • Fremlæggelse af regnskab og budget • Forslag til vedtægtsændringer • Andre indkomne forslag • Valg • Læs mere »
 • Vores nye Langelandskalender er klar til brug

  Onsdag aften blev vores nye kalender lanceret på et møde på Langelands Efterskole. Du er velkommen til at prøve den her på siden. Kalenderen er gratis at bruge og er åben for både borgere, foreninger og virksomheder.
 • 2019 bliver et godt kalenderår

  Vi Samler Enderne er godt i gang med en række projekter, der vil komme foreninger på Langeland til gavn. Vi har planer om at lave en ressourcebank, tips til fundraising, en opfølger til den populære idemesse vi holdt i 2018, samt en ny Langelandskalender. Planlægningen af kalenderen er efterhånden nået så langt, at vi kan Læs mere »
 • Idemessen i avisen

  Fyns Amts Avis har en fin dækning af vores idemesse den 4. november. Allerede nu er vi ved at planlægge næste års messe, hvor vi gør god brug af de erfaringer, vi fik i år. https://www.fyens.dk/langeland/Landsbyklyngen-Foreninger-samlet-i-Rudkoebing-til-idemesse/artikel/3298296
 • Imponerende opbakning til idemessen

  Du kan møde alle disse foreninger i den gamle trælast, nu på søndag: Aloe Vera Langeland Borgerinddragelsesudvalget Den Flydende Ambassade Folkekirken Folkeoplysningsudvalget Foreningen omkring Museumsskibet Mjølner Frivillighedscenter Langeland Fuglsang Ferie Fyns Amts Avis Kulturelt Samråd Langeland Folkeuniversitet Langeland Hjertestarterforening Langeland Højskole Langeland Kommune Langeland Modeltog Klub Langelands Husflidsforening Lions Club Møllehavehuset Naturlegepladsen Quest Rudkøbing Handelsstandsforening Læs mere »
 • Du er inviteret til Idemesse 4. november!

  Landsbyklyngen Langeland og Strynø ”vi samler enderne” inviterer virksomheder, institutioner, foreninger, organisationer, netværk og private til en spændende eftermiddag med fokus på ”hvad sker der på Langeland?”. Den finder sted i den Gamle Trælast, Bellevue 5 i Rudkøbing. På idemessen kan du: – Møde journalisten Steffen Jensen, som fortæller om, hvordan vi selv skaber den Læs mere »
 • Stiftende Generalforsamling– Vi Samler Enderne

  Torsdag den 7. juni kl.: 19:00 i Frivilligcenter Dagsorden. Valg af dirigent Formandsgruppens beretning, herunder info og præsentation af slideserie omkring arbejdet og formålet mm. i klyngearbejdet. Fremlæggelse af regnskab. Valg til bestyrelsen. Godkendelse af vedtægter og forretningsorden.1. Valg af dirigent – Henrik N. Rasmussen blev forslået og valgt.2. Formandsgruppens beretning, herunder info og præsentation Læs mere »
 • IDEMESSEN UDSKUDT TIL DEN 4 NOVEMBER 2018

  Tak for din interesse for at deltage i idemessen den 2. Juni 2018. Der har generelt været rigtig positiv opmærksomhed om messen, men tiden har været for kort. Derfor har vi valgt at udskyde idémessen til den 4. November 2018, for at give alle mulighed for at deltage og kunne forberede sig bedst muligt.  Vi håber derfor Læs mere »
 • Tæt på 500 svarede i borgerundersøgelse

  Landsbyklyngen Langeland og Strynø har afsluttet sin store undersøgelse blandt de knap 12.000 langelændere over 16 år og andre, som enten arbejder eller har et feriehus i kommunen. 464 borgere (eller 4,3 %) valgte at besvare hele spørgeskemaet. – Vi havde selvfølgelig håbet på flere respondenter, men vi er alligevel godt tilfredse med resultatet, siger Læs mere »
 • Landsbyklynge vil inddrage borgerne

  Ingen kender et lokalområde så godt som de mennesker, der bor der. Og det gælder, uanset om indbyggerne har boet på stedet i generationer, eller om de er nytilflyttere fra en anden egn eller måske et helt andet land. Borgerne er ubetinget dem, der har det største lokalkendskab, og som ved, hvad der er behov Læs mere »
 • Du er ekspert på lokalområdet – giv os din mening!

  TUSINDE TAK FOR JERES BESVARELSER – UNDERSØGELSEN ER SLUT. Tæt på 500 deltog i undersøgelsen. Læs mere om resultaterne her! De heldige vindere af nedenstående præmier er kontaktet direkte. ● HC Rasmussen, fotobog ”Langeland, øen bag alle broer”. ● Øhavets Smakke- og Naturcenter, leje af 2 kajakker for en dag. ● Øhavets Smakke- og Naturcenter, Læs mere »