Arvegods – giv visdom videre

Med Preben Kok, forfatter og tidligere sogne- og sygehuspræst.

Når et menneske i 2023 har levet i over 70 år, er det helt almindeligt at have samlet en masse nyttig viden, fortællinger og erfaring, som ofte har været givet videre i generationer. Det hele er blevet gjort tilgængeligt blandt andet gennem forældrene, familien, morgensangen, bibelhistorierne og bøgerne i skolen, den almene dannelse, kirkeklokkerne og den danske sangskat, – og er på den måde en slags arvegods.

Det har været til gavn i både vanskelige og lykkelige situationer og kan kaldes for almengyldige ledsagehistorier eller visdom.

De yngre generationer i 2023 lever et liv, som ofte baserer sig på at navigere i en individualistisk livsstil, hvor de fleste ønsker at være unikke. Mange af de værdifulde ledsagehistorier synes glemt, og der mangler ofte noget at læne sig op ad, når livet brænder på.

Preben Kok ønsker med foredraget at gøre opmærksom på, hvad vi i nutiden går glip af, som for bare få år siden var alment gældende og som kan være særdeles værdifuldt arvegods at give videre til de næste generationer. Så kom og opdag, hvad der ligger af værdifulde erfaringer i dine gemmer – og i kirken.

Entré 50 kr. inkl. kaffe/te og kage.

Arrangeret af Folkeuniversitetet Langeland.


Indlæser kort...

Dato/tidspunkt
14. april (søndag) 2024
16:00 - 18:00

Sted
Rudkøbing Sognehus, Torvet 1 A

Kategorier

Tilbage til forsiden