Bramfri Festival 2024

Bramfri Festival er en hyldest til den verdensberømte fysiker og kemiker Hans Christian Ørsted, der er født og opvokset i Rudkøbing. Det er ikke så meget de naturfaglige kundskaber, som den afdøde fysiker hyldes for, men derimod de humanistiske. HC Ørsted har nemlig haft en betydelig indflydelse på det danske sprog, som han har været med til at forme med opfindelsen af 2500 ord. Ildsjæl, tankelyn, klangbund, hverdagssprog, sejrsglæde, tidevand, udstråling, sanseevne og bramfri, som festivalen er opkaldt efter, er blot nogle af alle de mange ord som Ørsted har opfundet.

Program Bramfri Festival 2024:

Kl. 12.15: Forfatter Jesper Wung-Sung: “At rejse er at leve” – om HC Andersens og HC Ørsteds tids-, rejsevaner og bevægelse fra landet til den store by København og ud i Europa.

Wung-Sung modtog De Gyldne Laurbær i 2018 for romanen ‘En anden gren’. Udgav i 2021 romanen ‘Kvinde set fra ryggen’ om Vilhelm Hammershøi. Er aktuel med romanen ‘Hans Christian’ om unge HC Andersen.

Kl. 13.15: Hvad er meningen med Bramfri Festival? Kurt Baagø interviewer idémand og initiativtager til Bramfri Festival, Esben Just, som også vil spille en række af sine danske numre.

Kl. 14.15: Carsten Theede fra Blaffernationen om at blaffe og lære sine medmennesker at kende gennem en transportform hvor valutaen er tillid og samtale.

Kl. 15.15: Margrete Graup og Sahra da Silva – begge vindere af en DMA-statuette – synger de danske numre, der står deres hjerte nærmest. Akkompagneret af pianisten Lars Emil Riis.

Kl. 16.15: Ørsteds ordbog og rejseord forklaret og uddraget af Lars Trap-Jensen (DR ‘Klog på sprog’) og Nikolaj Madsen (direktør GABBA).

Kl. 17.15: Bevægelse og Ørsted sat i relief af tre af Langelands stolte døtre; museumsinspektør Kunstmuseum Brandts Ellen Egemose, forskningschef, Frederiksborg Nationalhistorisk Museum Lone Kølle Martinsen og lektor i biologi på Syddansk Universitet Sara Egemose.

Kl. 18.15: Langeland synger – fællessang. Vi synger sammen de danske sange, som sommeren kalder på. Medvirkende: Langelands mange kor med forsanger Valle Hansen og pianist Nikolaj Busk (Dreamers Circus og arr. DR Pigekoret).

Kl. 19.00: De to prisvindende forfattere og poeter TS Høeg og Claus Høxbroe vil med deres ordmageri og poesi give anskuelsesundervisning i hvordan ord skaber følelser og følelser skaber handling.

Kl. 20.30: Jens Lysdal trio lukker aftenen med de skønneste melodier og de smukkeste tekster. Musik udført af spillemænd fra øverste hylde. (Jens Lysdal gui/voc, Søren Vestergaard gui/voc, Jon Bruland bas)

Jens Lysdal er blevet kaldt en af Skandinaviens bedste guitarister, har turneret i USA, Tyskland, Holland, Canada, Kina og en lang række andre lande, indspillet med nogle af klodens bedste musikere og senest fået fire melodier i Højskolesangbogen. Med andre ord – en spillemand og en sangskriver med en sjældent stor og varieret musikalsk og oplevelsesmæssig rygsæk.

Kl. 22.00: Tak for i aften – og for i år.

Konferencier: Kurt Baagø

Mellem kl. 12.00 og 18.00: Underholdning for de mindste og lidt større ved Styltesigne.

Hele dagen på pladsen:
Mad, kaffe og kage fra Café Haven på Skovsgård

Vin og Bobler fra NO 10

Øl og vand fra Rudkøbing Musikforening


Indlæser kort...

Dato/tidspunkt
24. juli (onsdag) 2024
12:00 - 22:00

Sted
H.C. Ørstedsparken, Havnegade 92, 5900 Rudkøbing

Kategorier

Tilbage til forsiden