Fra flora til pharma

FOREDRAG MED ETNOBOTANIKER JENS SOELBERG mandag 23. oktober 2023 kl. 19 på Langelands Efterskole (arrangementet er flyttet fra Ørstedskolen).

Gemmer vores lange historie med bioaktive planter på ledetråde til fremtidens lægemidler? Kom med etnobotaniker Jens Soelberg på en spændende rejse i botanikken og lægemiddelhistorien.

Jens Soelberg har tidligere begejstret langelænderne med et spændende foredrag om sin forskning i nogle af verdens mest utilgængelige egne. Nu har Medicinhaverne igen inviteret Jens til Langeland for at holde foredrag. Denne gang i samarbejde med Folkeuniversitetet. Foredragets titel er “Fra Flora til Pharma”, og Jens Soelberg vil tage tilhørerne med på en rejse i botanikken og lægemiddelhistorien. Jens fortæller også om sit arbejde med at opbygge en forskningsbiobank af alle Danmarks lægemiddelplanter – til alle tider. Måske vores lange historie med bioaktive planter gemmer på ledetråde til fremtidens lægemidler? Ud over at være en fremragende fortæller er Jens Soelberg også en dygtig fotograf, og hans foredrag er rigt illustreret. Og bare for god ordens skyld så studerer etnobotanikken, hvordan planter er blevet brugt eller fortsat bruges af mennesker på mange forskellige områder. Og i Jens Soelbergs forskning er det helt specifikt planternes brug som medicin, der er omdrejningspunktet.

Pris for medlemmer 75 kr. inkl. kaffe og kage, ikke-medlemmer 100 kr.


Indlæser kort...

Dato/tidspunkt
23. oktober (mandag) 2023
19:00 - 21:00

Sted
Langelands Efterskole, Nørrebro 190, 5900 Rudkøbing

Kategorier

Tilbage til forsiden