Gratis oplæg om mental sundhed og fællesskabers betydning

Frivilligcenter Langeland rykker til nord for en dag og inviterer i den forbindelse til oplæg med Dannie Lønne Larsen, konsulent i FriSe (Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark).

På baggrund af FriSes partnerskab med ”ABC for mental sundhed”, vil Dannie fortælle om hvorfor mental sundhed er vigtigt for alle og kræver samme opmærksomhed som fysisk sundhed. Mental sundhed er alt det, der gør livet værd at leve. Det er vigtigt, at vores krop fungerer, men det er mindst lige så vigtigt, at vi trives og har det godt.

ABC for mental sundhed er fællesbetegnelsen for en bred, national indsats, som ønsker at udbrede konkrete råd til, hvad vi selv kan gøre for at styrke vores mentale sundhed. Råd som mange allerede kender til, men måske enten glemmer eller ikke får prioriteret eller har overskud til i hverdagen. Rådene tager udgangspunkt i at mental trivsel øges, hvis man gør noget aktivt, gør noget sammen og gør noget meningsfuldt.

Der er uendelig mange måder at følge disse råd på, og det behøver ikke nødvendigvis at være en stor bedrift. Det kan være alt fra at bage en lækker kage til at lære et nyt sprog. Men rådene er i høj rad forenelige med elementerne i foreningsliv og frivilligt arbejde – jo mere vi engagerer os i et projekt, en sag, en interesse eller i en gruppe, jo større følelse af selvværd og livsglæde får vi. Derfor runder vi oplægget af med information om, hvad Frivilligcenter Langeland gør og tilbyder borgere på Langeland, som er – eller ønsker at blive en del af frivillige fællesskaber – enten som deltager, frivillig eller initiativtager.

Tilmelding til oplægget er nødvendig senest 5. oktober på 22 34 45 33 eller kontakt@fcll.dk
Det er gratis at deltage.


Indlæser kort...

Dato/tidspunkt
6. oktober 2020
16:30 - 17:30

Sted
Foreningen Hou Skole, Houvej 49

Kategorier

Tilbage til forsiden