portræt af Klaus Lynggaard

AFLYST! Lynggaard om Lundbye

En personlig beretning om et særligt venskab.

Forfatteren og journalisten Klaus Lynggaard vil i dette foredrag fortælle om sit forhold til Vagn Lundbye.

Lynggaards musikinteresse styrede ham i første omgang mod Lundbyes bog om Nico fra The Velvet Underground. Senere blev han fascineret af digtene og af Vagn Lundbyes engagement i den indianske tanke og livsform, og med den: en kompromisløs holdning til truede dyrearter og vores liv på planeten. En holdning, som ramte direkte ned i den miljøbevægelse der i de år var ved at få vind i sejlene.

I 1981 tog Lynggaard og hans ven til Rudkøbing for at opsøge Vagn Lundbye. Han havde en tennisaftale, og kunne derfor ikke nå at snakke med dem, men Klaus Lynggaard fik afleveret et eksemplar af sin debut-digtsamling til ham. Da Lundbye senere meldte tilbage, at han godt kunne lide digtsamlingen, opstod et venskab mellem de to. Lundbye blev også en slags mentor for Lynggaard, hvis store værk “Martin & Victoria” blandt andet blev til under et ophold i Bymøllen, hvor Lundbye boede.

Hør Klaus Lynggaard fortælle om en anden og mere personlig side af vores lokale og store forfatter i dette spændende foredrag. En aftale der er kommet i stand med udspring i den nylig udkomne podcast om Vagn Lundbye, som kan findes her.

 

Om Klaus Lynggaard:

Klaus Lynggaard er digter, forfatter, foredragsholder m.m. Han har skrevet om musik siden 1970erne, var på Kristeligt Dagblad i 1980erne, og musikredaktør på Dagbladet Information i perioden 1992-2017. Har siden 2018 været tilknyttet Weekendavisen.
Klaus Lynggaard har udsendt en lang række bøger, heriblandt romanerne ”Martin & Victoria” og ”Victorias år”. Endelig kom ”Personfølsomme oplysninger. Digte og tekster om et år med kræft” i 2016. Derudover har han redigeret antologier om Lou Reed, David Bowie og Dan Turèll. Og sammen med Søren E. Jensen udsendte han i 2019 Værsgo – Den Ultimative Guide til Kim Larsens Plader.
Lynggaard har udsendt cd’er med sin egen musik. Han har holdt tusindvis af foredrag i ind- og udland. Laver sammen med kollegaen Henrik Queitsch hver fredag podcasten ”Rockhistorier” på heartbeats.dk


Indlæser kort...

Dato/tidspunkt
28. september 2022
19:00 - 21:00

Sted
Langeland Bibliotek, Østerport 5-7, 5900 Rudkøbing

Kategorier

Tilbage til forsiden