Teater: Jeg hedder Joop. En autentisk historie om et krigsbarn

I samarbejde med LaSK (Langelands Selvbestaltede Kulturforsyning) inviterer Rudkøbing Menighedsråd alle langelændere over 10 år til teaterforestillingen Jeg hedder Joop torsdag d. 11. april kl. 19.00 i Bio Langeland.

Forestillingen handler om den jødisk-hollandske dreng Joop, der i september 1945 – kun ni år gammel – kommer alene til Danmark på et rekreationsophold hos en dansk plejefamilie efter to år i tyske koncentrationslejre. Joop er nu 87 år og hans personlige erindringer bliver til en bevægende monolog om et krigsbarn. Med enkle midler udfoldes Joops gribende historie i nær kontakt og dialog med publikum: ærligt, kontant, men også med plads til humor og et barns naivt håbefulde gemyt.

Manus og instruktion: Marc van der Velden. Skuespiller: Bo Stendell Larsen

Anmeldercitater: ”fremragende manuskript … helt igennem sublim skuespilpræstation” // ”ingen forlader forestillingen uberørt, og der er flere våde øjne undervejs og bagefter, selvom Bo Stendell Larsen på fineste vis undgår enhver form for sentimentalitet” // ”fremragende forestilling om menneskelig fortræd, mod og håb”

En del af forestillingens indtægter doneres direkte til organisationen Red Barnet. Langeland Kommune har ydet tilskud til leje af Bio Langeland.

Der er fri entré.


Indlæser kort...

Dato/tidspunkt
11. april 2024
19:00 - 21:00

Sted
Bio Langeland, Grønnegården 9, 5900 Rudkøbing

Kategorier

Tilbage til forsiden