AFLYST: Einar Már Guðmundsson

Foredrag af Einar Már Guðmundsson, den prisbelønnede islandske forfatter og digter. Han er aktuel med digtsamlingen ‘Til rette vedkommende’ (2019) og noget af et scoop at få til Langeland.


Einar Már Guðmundsson er født i 1954 og har med sine 21 bøger fornyet den islandske litteratur. Traditionelt har islandske forfattere skrevet om naturen og livet på landet, men med Einar Már Guðmundsson fik det moderne Island, bylivet, rockmusikken og det politiske en litterær stemme.
Som ung i 70’erne var Einar en del af det aktivistiske miljø omkring undergrundsforlaget Galleri Suðurgata 7. Einars digtsamlinger blev duplikeret i kælderen og solgt på gadehjørner og værtshuse i Reykjavik.
I dag bor Einar med sin kone og sine børn og børnebørn i et stort hus i Reykjavik, ikke langt fra hvor han voksede op. Hans bøger bliver til i garagen, der er indrettet som skriveværksted og bibliotek.
Forfatterskabet er hædret med en lang række priser og udmærkelser, blandt andre Nordisk Råds Litteraturpris, Karen Blixen-medaljen og det Svenske Akademis Nordiske Pris.

Pris kr. 85,-

Nysgerrig Fyn pris kr. 75,-

Læs mere og bestil billet her: https://langelandbibliotek.dk/arrangementer/einar-mar-gudmundsson


Indlæser kort...

Dato/tidspunkt
9. marts 2020
19:00 - 21:30

Sted
Langeland Bibliotek, Østerport 5-7, 5900 Rudkøbing

Kategorier

Tilbage til forsiden