Foredrag med Anemette Olesen om lægeplanter

Medicinhaverne og Folkeuniversitetet har inviteret Anemette Olesen til at fortælle om lægeplanter.

Anemette, der oprindelig er uddannet lærer, har anlagt den medicinske urtehave v. Steno Museum i Aarhus. Hun har arbejdet i Kenya med cooperativer, været ansat som køkkenleder på fire forskellige højskoler, været konsulent ved Det Jydske Haveselskab. I dag er hun pensioneret, men og underviser stadig på Urteskolen og holder foredrag. Hun har udgivet 50 bøger og oversat flere fagbøger fra engelsk. Anemette har eget forlag Skarresøhus Forlag. Hun har tidligere besøgt Medicinhaverne i forbindelse med et plantemarked, hvor hun viste rundt i haverne og fortalte om medicinplanter.

Foredraget bliver med fokus på planters medicinhistorie, og hvordan de har været forbundet med magi og overtro. Anemette vil også fortælle om, hvordan Hildegard brugte urter i medicin – hvordan de fik ry som elskovsurter, og hvordan signaturlæren kunne vejlede i valg af urter til behandling. Hun kommer også ind på husråd, og hvilke urter der stadig kan lindre, forebygge og helbrede skavanker.
Der bliver mulighed for spørgsmål. I pausen serveres kaffe/te og kage, og der er mulighed for at købe Anemettes bøger. Foredraget koster 75 kr. for medlemmer af Medicinhaverne og 100 kroner for ikke-medlemmer. Prisen er inkl. kaffe og kage i pausen.


Indlæser kort...

Dato/tidspunkt
10. april 2024
19:00 - 21:30

Sted
Borgerhuset i Rudkøbing, Ahlefeldtsgade 13-15, 5900 Rudkøbing

Kategorier

Tilbage til forsiden