One Dollar Man

One Dollar Man

Den utrolige historie om danskeren, der ændrede Anden Verdenskrig


Den 24. maj 1940 ringede telefonen hos William Knudsen på kontoret hos General Motors i Detroit. I den anden ende var den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt på en linje fra Det Hvide Hus. Han havde brug for en mand, der kunne stille sig i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr – også selv om lønnen kun var på symbolske 1 dollars om året. Og præsidenten havde kun én kandidat til jobbet: Danskeren.

Og sådan gik det til, at William S. Knudsen blev ”The One Dollar Man” og den højeste dekorerede civile nogensinde i den amerikanske hær. Det er fortællingen om cykelsmeden, der udvandrede fra København i 1900 og kæmpede sig op fra bunden af det amerikanske samfund, viste stort talent for at organisere, satte samlebåndsproduktionen i system hos Henry Ford, blev øverste direktør for konkurrenten General Motors med 250.000 ansatte, var en af USA’s bedst betalte erhvervsledere i 1930erne – og altså endte i spidsen for 11 millioner arbejdere på 1.200 amerikanske fabrikker, der var med til at vende de allieredes krigsheld, da USA trådte ind i Anden Verdenskrig. William S. Knudsens produktionstalent var ganske enkelt med til at afgøre Anden Verdenskrig, siger historikerne – og den medrivende historie om den amerikanske drøm fortæller forfatter og journalist Ole Sønnichsen i ord og billeder.

Pris: kr. 50,-

(Er du Nysgerrig Fyn medlem er prisen kr. 40,-)

Læs mere og bestil billet her: https://langelandbibliotek.dk/arrangementer/one-dollar

Ole Sønnichsen

Portrætfoto af Ole Sønnichsen

Journalist og forfatter. Foredrag om bl.a. “Rejsen til Amerika” og Dirch Passer.

Ole Sønnichsen er journalist og forfatter. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og San Francisco State University. I dag er han forlagschef for Storyhouse, et nyt non-fiktion forlag under Lindhardt & Ringhof.

Ole er forfatter til en række anmelderroste bøger om bl.a. Dirch Passer, Ulf Pilgaard Johannes Møllehave, Benny Andersen, Vestas og Danfoss-direktøren, Jørgen Mads Clausen. Desuden skrev han sammen med håndboldspilleren, Joachim Boldsen, bestsellerne “Ærligt talt!” og “Færdig”.

Siden 2010 har Ole beskæftiget sig med historien om de 300.000 danskere, der udvandrede til Amerika mellem 1850 og 1920. Det er foreløbig blevet til “Rejsen til Amerika”, som udkom i 2013. Bind 2 udkom i 2015. Bøgerne blev filmatiseret som dokumentarserie til Danmarks Radio. I efteråret 2018 er Ole aktuel med endnu en udvandringshistorie, One Dollar Man, om William S. Knudsen, cykelsmeden der blev chef for General Motors og endte som Roosevelts højre hånd under Anden Verdenskrig


Kort utilgængelig

Dato/tidspunkt
2. april 2020
19:00 - 21:30

Kategorier

Tilbage til forsiden